Deze website is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten
Welk parfum past bij jou?

Welk parfum past bij jou?

De een koopt een parfum vanwege herinneringen, een ander koopt een geur, omdat deze populair is en weer een ander wil met een parfum een bepaalde mood creëren. Hoe weet je welk parfum bij jou past? Wij zetten de verschillende soorten voor jou op een rij, zodat jij een passend advies in de winkel kunt geven. Weten welke geuren onder welke geurenfamilie vallen? Lees dan dit artikel in Lijfblad editie 5!

Bloemige parfums

Bloemige parfums zijn wellicht de meest iconische van alle geurfamilies. Deze parfums zitten vol variatie: van rozen en jasmijnbloesem tot hyacinten en viooltjes. De parfums nemen je mee naar een romantische ontmoeting. Het zijn de wat meer zoete en poederige geuren die sterk geassocieerd worden met verleiding, romantiek en passie. Maar vergis je niet, een bloemig parfum kan zacht en bloemig ruiken, maar ze zijn er ook in een intense en krachtige variant.

Frisse parfums

Frisse parfums worden gekarakteriseerd als heerlijk licht en ultiem draagbaar. De geurtonen staan erom bekend zich snel te verspreiden naar je omgeving. Een fris parfum bevat veelal een waterachtige en zuivere essentie en is daarom een ideale geursoort om overdag te dragen. Frisse parfums hebben verscheidene geurprofielen. De drie voornaamste zijn aquatisch-mediterraan, citrusachtig sprankelend en zacht-bloemig.

Fruitige parfums

Wie dol is op zoete geuren, zal de voorkeur geven aan fruitige parfums. De geuren zijn een ware fruitexplosie met ingrediënten, zoals citrusvruchten, zoete bessen of roze drakenfruit. Sappige, frisse geuren die van licht en pittig tot warm en zacht variëren. Ga jij voor een zoet appelparfum of een fris citrusparfum? Een fruitig parfum is een veelzijdige en moderne geur en is niet alleen geschikt om in de zomer te dragen. Ook wanneer het buiten donkerder en kouder wordt, kan een citrusgeur juist heerlijk verwarmend zijn.

Oriëntaalse parfums

Oriëntaalse geuren zijn meestal sensuele, zwaardere melanges. Als je van warme geuren houdt met een sensueel karakter, dan is dit het ideale geurtype. Maar oriëntaalse geuren zijn zeker niet over één kam te scheren. Er zijn zwaardere geuren die een intense eerste indruk maken, maar ook lichtere geuren die je subtiel omgeven. Wat ze gemeen hebben, is hun mysterieuze, sensuele aard. Vraag bij een oriëntaals parfum dan ook altijd aan je klant of ze een zwaardere of lichtere geur prefereren, en of ze liever voor een kruidige of een bloemige geur kiezen.

Kruidige parfums

Kruidige geuren zijn geuren waarin duidelijk één of meer kruidsoorten prominent aanwezig zijn. Denk aan kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, koriander of peper. De geur is scherp en opwekkend.

Oud-parfums

Ben je liefhebber van uniseks geuren, dan is een Oud-parfum wat voor jou. Agarhout, ook wel aangeduid als ‘Oud’ of ‘Oudh’, is een harsachtige houtsoort. Oud wordt gewonnen uit de Aquilariaboom die in Zuidoost-Azië groeit. Deze exclusieve en uniseks houtsoort heeft een iets rokerige, aromatische en warme geur. Oud-parfum is een absolute musthave voor liefhebbers van bijzondere geuren.

Tips over parfum

  • Spuit je parfum op meerdere tijdstippen op, dan blijft de geur op verschillende lichaamstemperaturen hangen.
  • Je reukorgaan is het sterkst wanner je vóór lunch- of dinertijd de geuren in een winkel ruikt.
  • Als je je parfum net hebt opgespoten, wrijf dan niet over de huid. Dit om te voorkomen dat de geur anders gaat ruiken.
  • Eau de parfum heeft meer diepte en inhoud dan eau de toilette, omdat het een hogere concentratie heeft.
  • Eau de toilette is lichter dan eau de parfum en de geur houdt lang aan, maar door het subtiele karakter is het geschikt voor dagelijks gebruik. Gedurende de dag kun je de geur intensiveren door het nogmaals op te sprayen.
  • Wissel geuren af! Zo blijf jij genieten van jouw geurexplosie door je hersenen te prikkelen.

Ook interessant om te lezen:

{ news.title }}
TikTok-kanaal Dokters Vandaag een succes

Binnen een maand is het TikTok-kanaal Dokters Vandaag een succes. Het TikTok-kanaal ging medio maart van start. Hierop plaatsen zes medisch specialist...

Lees verder
{ news.title }}
Verkoopmedewerker gezocht

Amsterdam Central Pharmacy, gelegen op het centraal station van Amsterdam, is op zoek naar nieuwe collega's! Heb jij ervaring in een drogisterij als v...

Lees verder
{ news.title }}
Switchen

Het proces waarin de status van geneesmiddelen verandert van ‘uitsluitend recept’ naar ‘vrij verkrijgbaar’ (zelfzorg) heet switchen. Bekende voorbeeld...

Lees verder
{ news.title }}
JEEWIN Technical Sportscare

Al sinds 2007 zet JEEWIN Technical Sportscare zich in voor verantwoorde zonbescherming en was de eerste in Europa die koraal-beschadigende ingrediënte...

Lees verder
Direct naar cursussen van