Deze website is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten
Akkoord bereikt voor nieuwe KNDB-CAO 2024/25

Akkoord bereikt voor nieuwe KNDB-CAO 2024/25

Leden van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) hebben met ruime meerderheid ingestemd met het bereikte Onderhandelingsresultaat voor de KNDB-CAO die loopt van 1 juli 2024 tot 1 juli 2025. Ook de leden van CNV en FNV hebben ingestemd met het vorige week behaalde resultaat. Daarmee kunnen we nu definitief spreken van een nieuwe KNDB-CAO.

Net als vorig jaar is ook dit jaar een nominale loonsverhoging afgesproken; dus centen in plaats van procenten. Daardoor stijgen de lagere lonen procentueel meer dan de hogere lonen.

Correctie loontabel

De wettelijk minimumloonstijging van 1 januari jl. heeft het hele tabel ‘onder water’ gezet. Tot in functiegroep 4 raakt het wettelijk minimumloon het loontabel. Tal van cellen in verschillende functiegroepen, leeftijden en functiejaren staan sindsdien op exact hetzelfde niveau. Een zeer onwenselijke situatie.

Dat wordt per juli a.s. gecorrigeerd. In de nieuwe loontabel zijn nieuwe treden ingebouwd zodat er weer een logische afstand komt tussen leeftijd, functiejaren en functiegroepen. De loonstijging is minimaal € 0,35 per uur, maar door eerdergenoemde correctie stijgen sommige cellen tot € 0,90 per uur. Per 1 januari 2025 volgt een loonsverhoging van € 0,30 per uur.

De loonsverhoging voor bovenschaalse lonen is respectievelijk € 0,35 per uur per 1 juli 2024 en € 0,30 per uur per 1 januari 2025.

CAO-akkoord

Het onderhandelingsresultaat is inmiddels omgezet in een CAO-akkoord en is te vinden op de site van de KNDB via KNDB.org. In dat CAO-akkoord staan alle afspraken opgenomen die overeengekomen zijn. De KNDB-CAO is uitsluitend voor zelfstandige drogisterijen en zal ook nu weer voor algemeenverbindendverklaring worden aangemeld bij het ministerie.

Bron bericht: KNDB

Ook interessant om te lezen:

{ news.title }}
Unieke notitieboekcollectie

Notitieboeken zijn er voor iedereen. Voor de schetsers en de schrijvers. Voor de vertellers en de planners. Voor de long-time believers en de notebook...

Lees verder
{ news.title }}
Difrax Pinky Fopspeen

De Difrax Pinky Fopspeen heeft een speciaal zuiggedeelte met ruimte om de pink in te plaatsen. Ideaal te gebruiken als hulpmiddel voor premature tot p...

Lees verder
{ news.title }}
Stichting Melanoom lanceert nieuwe campagne: ‘Zo herken je vroegtijdig melanoom’

Met het verschijnen van de eerste zonnestralen worden we er ieder jaar weer opnieuw op gewezen hoe belangrijk het is om je huid in de zon te bescherme...

Lees verder
{ news.title }}
Over opvolging suppletie-adviezen onvoldoende kennis

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er onvoldoende kennis beschikbaar is om te bepalen of de suppletie-adviezen correct worden opgevolgd. Er zijn aa...

Lees verder
Direct naar cursussen van