Deze website is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten
Gevoelige tanden mogen geen gewoonte worden

Gevoelige tanden mogen geen gewoonte worden

70%*1)van de mensen die tandpijn ervaren na het nuttigen van iets warms of kouds, accepteren de pijn.
‘Gevoelige tanden horen bij het leven en je moet er maar mee omgaan.’
‘Ik weet niet welke producten ik moet kopen voor mijn probleem.’
De beleving van het eten van een warme appeltaart of een ijsje kan veranderen met het consistent gebruik van een elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL TANDPASTA.

Oorzaak gevoelige tanden
Ongeveer 30 procent van de volwassenen heeft last van gevoelige tanden. Zij hebben last van pijnscheuten als ze iets warms, kouds, zuurs of zoets eten of drinken. Vaak zijn blootliggende tandhalzen de oorzaak. Daar is het tandvlees teruggetrokken. Op de blootliggende hals en wortel van de tand zit geen glazuur, waardoor deze erg gevoelig zijn voor warme, koude, zoete en zure prikkels.

Extra risico op tandhalscariës
Naast gevoelige tanden hebben blootliggende tandhalzen een ander risico. Zonder de bescherming van het tandglazuur ontstaan gemakkelijk gaatjes in het blootliggende deel: tandhalscariës. Goed poetsen is dus erg belangrijk om gaatjes te voorkomen.

Wat kun je doen tegen gevoelige tanden? 
Pas het consumptiepatroon aan: zure voedingsmiddelen en dranken kunnen het tandoppervlak aantasten (erosie) en leiden tot gevoelige tanden. Beperk het aantal eet- en drinkmomenten daarom tot maximaal zeven per dag. Neem niet vaker dan 2x per dag zuur fruit en drink frisdrank en andere zure dranken met mate.

Pas de mondverzorging aan: poets 2x per dag 2 minuten met een tandpasta voor gevoelige tanden.

elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL TANDPASTA sluit de kanaaltjes af die naar de gevoelige tandzenuwen leiden, waardoor de pijn wegblijft. Bij regelmatig gebruik wordt een duurzame beschermlaag opgebouwd die de tand afsluit voor prikkels. De nieuwe elmex® Sensitive Professional-formule combineert nu de  Pro Argin®-technologie met zinkfosfaat. Pro-Argin Technologie sluit de kanaaltjes in het tandbeen af met een calciumrijke laag om de pijnprikkels te stoppen en gevoelige tanden te herstellen. Dit biedt directe*2-1) en langdurige pijnverlichting*2-2). Daarnaast zorgt de toevoeging van zinkfosfaat voor een verbeterde zuurbestendigheid*2-3).

Consistent en juist gebruik zorgt voor resultaat

 Doe een beetje elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL TANDPASTA op het topje van je vinger

Breng aan op de gevoelige tand

Masseer gedurende 1 minuut

Onmiddelijke verlichting*2-1) 


‘Zodra mijn tanden niet meer gevoelig zijn, switch ik weer naar andere producten’ is dus geen lange termijn oplossing voor gevoelige tanden. Bij regelmatig gebruik wordt een duurzame beschermlaag opgebouwd die de tand afsluit voor prikkels.

Meer weten over gevoelige tanden en het elmex® portfolio? Volg vanaf 18 september de Drogiweb cursus over elmex®.

*1)Source: TP Journey, DE, Ipsos, July-October 2021; *People reporting having "sensitive teeth" (sensation) in the last 6 months, n=1,038 *Hypothetical extrapolation based on the additional spend of new Sensitivity buyers in the toothpaste category when they bought Sensitivity toothpaste instead of remaining therapeutic toothpastes on GfK, overlapping buyers and issues in the toothpaste category, MAT 09 2021

*2-1) Nathoo et al. J Clin Dent. 2009;20 (Spec Iss):123 –130. Voor directe verlichting rechtstreeks met de vingertop aanbrengen op de gevoelige tand en gedurende 1 minuut zachtjes inmasseren • *2-2) Docimo et al. J Clin Dent. 2009; 20 (Spec Iss): 17-22. • *2-3) In vergelijking met de vorige formule, zuurbestendigheid in vitro na 5 poetsbeurten, rapport van Hines 2021, data on file, Colgate-Palmolive Technology Center (2021)

elmex® SENSITIVE PROFESSIONAL TANDPASTA is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.Ook interessant om te lezen:

{ news.title }}
Stichting Melanoom lanceert nieuwe campagne: ‘Zo herken je vroegtijdig melanoom’

Met het verschijnen van de eerste zonnestralen worden we er ieder jaar weer opnieuw op gewezen hoe belangrijk het is om je huid in de zon te bescherme...

Lees verder
{ news.title }}
Akkoord bereikt voor nieuwe KNDB-CAO 2024/25

Leden van de Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond (KNDB) hebben met ruime meerderheid ingestemd met het bereikte Onderhandelingsresultaat voor de KN...

Lees verder
{ news.title }}
Over opvolging suppletie-adviezen onvoldoende kennis

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat er onvoldoende kennis beschikbaar is om te bepalen of de suppletie-adviezen correct worden opgevolgd. Er zijn aa...

Lees verder
{ news.title }}
TikTok-kanaal Dokters Vandaag een succes

Binnen een maand is het TikTok-kanaal Dokters Vandaag een succes. Het TikTok-kanaal ging medio maart van start. Hierop plaatsen zes medisch specialist...

Lees verder
Direct naar cursussen van