Deze website is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten
Unieke notitieboekcollectie

Unieke notitieboekcollectie

Notitieboeken zijn er voor iedereen. Voor de schetsers en de schrijvers. Voor de vertellers en de planners. Voor de long-time believers en de notebook-virgins. Wij als uitgever van het informatiemagazine Lijfblad blijven uiteraard ook geloven in schrijven op papier. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat alles wat je opschrijft, beter wordt onthouden en langer in het geheugen blijft. Dit was voor het bedrijf Brepols, bekend van de agenda’s, een belangrijk uitgangspunt bij de creatie van de KEMPEN notebooks: een frisse en tijdloze collectie, in negen zachte kleuren, in twee formaten, met of zonder lijntjes. 

Kleurrijk

De KEMPEN-collectie bestaat uit maar liefst 9 tijdloze kleuren met klinkende namen als Ashblack (zwart), Atlas (cognac), Blue note (blauw), Brut (lichtroze), Cotton Vanilla (gebroken wit), Limitless (helder blauw), Origin (donkergroen), Silence (donkerblauw) en Independent (warm geel). Voor elk wat wils! De kleur wordt doorgetrokken in zowel de omslag met soft touch, het leeslintje alsook de “kleur op snee”: zo hebben ook alle zijkanten van het notitieboek, inclusief de schuine hoeken, dezelfde kleur.

Een KEMPEN notitieboek herken je meteen aan de schuine hoekjes als alternatief op de ronde en rechte hoekjes die je gewoonlijk ziet bij een standaard notitieboek.

Productie

In de jaren 1800 (!) produceerde Brepols een uniek marmerpapier als schutbladen voor bijbels en missalen. Dit waren grote vellen die op een speciale manier in een bad met olie en verschillende kleurtinten werden gedoopt, waardoor ze een bijzondere uitstraling kregen. Een aantal van die vellen werd nu geselecteerd en gescand, als basis voor de schutbladen van de KEMPEN. Elke kleur notitieboek heeft een uniek schutblad. Wanneer je het notitieboek opent, word je elke keer verrast door de aanblik.

Een de KEMPEN notitieboek wordt geproduceerd in Turnhout, België. Leuk feitje: de naam voor de serie notitieboeken verwijst naar de streek van deze oorsprong. Er zit geen krimpfolie om het notitieboek heen: dit is ecologischer, want er is minder verpakking én het bevat geen plastic. 

Het Brepols’ authentieke marmerpapier uit de jaren 1800 wordt vandaag de dag bewaard in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout.

Liefde voor papier

  • Een notitieboek van de KEMPEN heeft een speciale binding waardoor hij volledig vlak op tafel blijft liggen en niet terug dichtklapt. Ideaal voor linkshandigen en wie de volledige breedte van het notitieboek wil gebruiken.
  • Met snel absorberend 90 gr/m2 FSC-papier beschik je over kwaliteitsvol papier, geschikt voor vulpen én voldoende dik zodat tekst of kleuren niet doorschijnen.
  • Het crèmekleurige papier is zacht voor de ogen. Je kan opteren voor een gelinieerde versie met paginanummering, of een blanco versie voor de meer vrije en creatieve geesten.
  • Het Large model van 17 x 22 cm biedt een extra brede pagina voor nog meer schrijfruimte. Ook het Pocket formaat van 11 x 16 cm is nog steeds erg handzaam, met meer schrijfruimte dan de reguliere pocket notitieboeken.

Verkrijgbaarheid: de KEMPEN-collectie kun je kopen bij de betere papierwarenzaken en boekhandels.

Ook interessant om te lezen:

{ news.title }}
KNDB-CAO 2024/2025 geldt voor alle zelfstandige drogisterijen

Vanaf heden geldt de KNDB-CAO 2024/25 voor alle zelfstandige drogisterijen, omdat deze door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid algemeen ...

Lees verder
{ news.title }}
Meer toezicht op supplementen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename van onveilige supplementen die worden aangeboden via (buitenlandse) webshops en soc...

Lees verder
{ news.title }}
Difrax Pinky Fopspeen

De Difrax Pinky Fopspeen heeft een speciaal zuiggedeelte met ruimte om de pink in te plaatsen. Ideaal te gebruiken als hulpmiddel voor premature tot p...

Lees verder
{ news.title }}
Stichting Melanoom lanceert nieuwe campagne: ‘Zo herken je vroegtijdig melanoom’

Met het verschijnen van de eerste zonnestralen worden we er ieder jaar weer opnieuw op gewezen hoe belangrijk het is om je huid in de zon te bescherme...

Lees verder
Direct naar cursussen van