Deze website is uitsluitend voor drogisterijmedewerkers en is niet bedoeld voor consumenten

Veelgestelde vragen

Hier vind je een overzicht van veelgestelde vragen over Drogiweb. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Gebruik DIT FORMULIER

Bij je aanmelding op deze website, kun je ook aangeven dat je Lijfblad wilt ontvangen. Dit wordt in het aanmeldformulier ingevuld. Heb jij al een inlogcode voor deze site, maar weet je niet zeker of jij ook al bent aangemeld voor gratis ontvangst van jouw vakblad Lijfblad? Stuur ons gerust een mailtje (info@lijfblad.nl), dan kijken we het met plezier voor je na!

NIETS. HELEMAAL NIETS! Maar er is wel een voorwaarde: je moet werkzaam zijn in de drogisterijbranche. Niet omdat wij graag moeilijk doen, maar omdat we rekening moeten houden de CGR regelgeving rondom geneesmiddelenreclame.

De cursussen/opdrachten worden per kwartaal genummerd. Van Q1-1 tot Q1-15, van Q2-1 tot Q2-15, van Q3-1 tot Q3-15 en van Q4-1 tot Q4-15. 

Op de homepage staan de nummers onder de cursussen in de spotlight vermeld. In de nieuwsbrieven vertellen we je steeds welke cursus nieuw is en welke je voor het kwartaal moet afronden.

Het jaar is verdeeld in vier kwartalen:

Q1 januari - februari - maart  
Q2 april - mei - juni
Q3 juli - augustus - september
Q4 oktober - november - december

Elk kwartaal zijn er minimaal 12 en maximaal 15 cursussen/opdrachten te volgen. Elke week verschijnt een nieuwe. Dit wordt in de nieuwsbrief aangegeven. Ook geven we in de nieuwsbrief aan wat de laatste cursus/opdracht voor het kwartaal is. Natuurlijk geven we je ook de reminder wanneer je moet bestellen. Om je kwartaalkado, de Bol.com bon te kunnen bestellen, moet je alle cursussen en opdrachten van dat kwartaal gevolgd hebben.

In de wekelijkse nieuwsbrief vind je alle opdrachten en cursussen van het lopende kwartaal. Op de DrogiWebsite vind je de spotlightcursussen. Je kunt daar ook inzien welke je al gedaan hebt en welke niet. Ga daarvoor naar 'Cursussen' in de menubalk, tik op 'alle cursussen', log in. Dan zie je aan de linkerkant een knop 'filter', stel het filter in op Q1 voor Kwartaal 1, Q2 voor Kwartaal 2, Q3 voor Kwartaal 3 en Q4 voor Kwartaal 4.

Let op: soms zijn er opdrachten in plaats van cursussen. Deze vind je alleen in de nieuwsbrief of in Lijfblad en zie je niet terug in je cursus overzicht. 

Zodra alle cursussen en opdrachten van het Kwartaal gepubliceerd zijn, vind je hieronder het overzicht en kun je de cursussen en opdrachten nog maken. Voor Kwartaal 2024-Q1 is dit de volledige lijst van cursussen en opdrachten:

Q1-12 A.Vogel Geneesmiddelen
Q1-11 Nicorette®
Q1-10 Kruiden & Geneesmiddelen*
Q1-09 WELEDA Gezichtsverzorging
Q1-08 A.Vogel Geneesmiddelen
Q1-07 Lijfblad Logboek - Precursoren
Q1-06 Lijfblad Logboek - Een gezonde mond
Q1-05 Lijfblad Logboek - Slaap gezond deel 2
Q1-04 Lijfblad Logboek - Slaap gezond
Q1-03 Lijfblad Logboek - Vet gezond
Q1-02 Nicorette®
Q1-01 Vitamine D suppletie*

Het nieuwe Kwartaal 2024-Q2 start 1 april 2024. Eind juni 2024 vind je hier de nieuwe overzichtslijst. Uiteraard vind je elke week in de nieuwsbrief het nieuwste overzicht en de linkjes naar opdrachten. Veel lees- en leerplezier!

Binnen twee weken na het eind van elk kwartaal, zodra je de laatste kwartaalcursus hebt gevolgd. 

Het jaar is verdeeld in vier kwartalen:

Q1 januari - februari - maart  > bestellen voor 15 april
Q2 april - mei - juni > bestellen voor 15 juli
Q3 juli - augustus - september > bestellen voor 15 oktober
Q4 oktober - november - december > bestellen voor 15 januari

Elk kwartaal zijn er maximaal 15 cursussen/opdrachten te volgen. Elke week verschijnt een nieuwe. Dit wordt in de nieuwsbrief aangegeven. Ook geven we in de nieuwsbrief aan wat de laatste cursus/opdracht voor het kwartaal is. Natuurlijk geven we je ook de reminder wanneer je moet bestellen. Om de bon te kunnen bestellen, moet je alle cursussen van dat kwartaal gevolgd hebben.

Heb je alle opdrachten van een kwartaal gevolgd? Dan bestel je HIER je KwartaalKado

Jokers verdien je met speciale opdrachten die je vindt in de wekelijkse nieuwsbrieven of in het vakblad Lijfblad. Je kunt ze inzetten als je een Kwartaalcursus of -opdracht hebt gemist. Per kwartaal kun je maximaal 3 Jokers inzetten, ofwel 3 cursussen of opdrachten missen.

Daarnaast kun je Jokers sparen om gave extra prijzen mee te verdienen. 

Een Joker is een unieke code. Die Jokercode ontvang je van ons via je mailadres.  Een Joker is geldig tot een jaar na uitgifte. Als je de code wilt inzetten voor een gemiste opdracht of cursus, kun je de code ingeven bij het bestellen van je KwartaalKado.